Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Een gunstige ontwikkeling voor de kalversector is dat de zuivelpoeders opnieuw goedkoper zijn geworden. Weipoeder daalt met 4 euro per 100 kg. Melkpoeder met 11 euro per 100 kg. Voertarwe daalt ook licht met 2 euro naar 383 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn over de hele linie in prijs gestegen met 5 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

Met de marges op het rosékalfsvlees is het beter gesteld. Slachterijen hebben mooie winsten kunnen maken. Dat er wat druk zit op de prijs aan de afzetkant van rosékalfsvlees leidt daarom nog niet tot lagere uitbetalingen op het boerenerf: slachterijen nemen op dit moment liever genoegen met lagere marges dan de prijs naar beneden bij te stellen. Rosékalveren die komende week geleverd worden brengen tussen de 5,00 euro en 5,10 per kg op.

Starters worden wel ruim 10 euro per stuk duurder. Prijzen liggen tussen de 340 en 350 euro per stuk. Zowel het voer als de nuka's zijn vanaf februari flink duurder geworden. Dit vertaalt zich nu door in de prijs voor starters.

Vleeskalf zwartbont

Er is ruim voldoende aanbod van blanke kalveren. Daar tegenover staat een licht afnemende vraag van blank kalfsvlees richting de zomer. Sommige onderdelen van het kalf vinden daarom hun weg naar afnemers en markten die normaal gesproken rosékalfsvlees afnemen. Integraties en slachterijen willen de prijs van blank kalfsvlees op dit niveau houden. De kostprijs is hoog en de marge die overblijft laag. Een prijsdip is niet gewenst.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer