Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder en melkpoeder zijn deze week niet in prijs veranderd. Voertarwe is 1 euro per ton duurder geworden.

Nuka's

Ook de jonge kalveren zijn deze week wederom duurder geworden. Na de 7 euro van vorige week komt er deze week nog eens 5 euro bij. Inkopers gaan er vanuit dat dit de laatste verhoging is voor deze zomer. Deze gedachte leefde drie weken geleden ook en is niet uitgekomen. Oorzaak is het aanbod kalveren dat lager is dan andere jaren. Niet alleen in Nederland, maar ook uit het buitenland. In de eerste helft van dit jaar zijn er tussen de 5 en 10 procent minder kalveren naar ons land gekomen. 

Rosévleeskalveren

In de rosémarkt zijn dezelfde geluiden te horen: een wat mindere vraag maar passend bij het aanbod. De onderkant van de prijzen schuift wat op naar boven. Dit geldt voornamelijk voor oud rosé. Prijzen liggen tussen de 4,86 tot in sommige gevallen iets over de 4,90 euro per kg. De notering op dekalverhouder.nl gaat daarom met 1 cent omhoog. Voor de jonge rosés blijven de prijzen rondom de 4,90 euro per kg. Starters zijn wederom in prijs gestegen. Af stal kosten ze deze week 395 tot over de 400 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De zomerperiode betekent minder vraag naar blank kalfsvlees. Dit is vooral te merken aan de luxere delen van het kalf die moeilijker te verkopen zijn. Vanwege de lage vraag hebben slachterijen de capaciteit teruggeschroefd waardoor vraag en aanbod in balans blijven. Aan de prijs is niets veranderd. Deze schommelen rondom de 5,75 euro per kg.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer