Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Waar weipoeder deze week 2 euro per 100 kg goedkoper is geworden, is melkpoeder juist 2 euro per 100 kg duurder geworden. De prijs van voertarwe is ook gedaald, namelijk met 5 euro per ton naar 228 euro.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week nog iets duurder geworden. De categorie 43-47 kg zit op een niveau vanaf 200 euro per stuk. De categorie 50+ is te koop voor prijzen vanaf 235 euro per stuk. Gezien de dalende kalfsvleesprijzen en de hoge kostprijs zetten inkopers van integraties en contractgevers in op een stabilisering van de nuka-prijs.

Rosévleeskalveren

De markt van de rosés kent de nodige verdeeldheid. Ingegeven door de afnemende vraag en minder slachtdagen (Hemelvaart/Pinksteren) zetten de grotere slachterijen in op een daling van jong en oud naar 5,15 euro per kg. Ze nemen komende week niet meer koppels aan dan dat ze kunnen verkopen. Het is dus leveren voor de afgegeven prijs of niet leveren. De kleinere partijen praten over stabiele prijzen voor jong en oud van 5,20 euro per kg. Oude rosés zijn er volgens hen niet veel en ook het aanbod jonge rosés zal komende weken afnemen. Het is dus afwachten waar de prijs van de rosés zich de komende weken naar ontwikkelt. De Kalverhouder noteert voor levering komend week: jong rosé 5,15 euro en oud rosé 5,18 euro per kg.
Starters zijn deze week weer 5 euro per stuk duurder geworden. De dure nuka-prijzen van de afgelopen maanden zijn de belangrijkste reden van de stijging die de starterprijs doormaakt.

Vleeskalf zwartbont

Het blank kalfsvlees is deze week 5 cent per kg goedkoper geworden. Uitbetaalprijzen lagen deze week op 6,05 tot 6,10 euro per kg. Dat de prijs daalt richting de zomer is niets bijzonder. Normaal gesproken zet de neergang zich al in februari in om vanaf eind juni tot half augustus in het zomerse prijsdal terecht te komen. Door het relatief lage aanbod en de korte rondeduur is de notering dit jaar tot eind april overeind gebleven. Slachterijen hopen wel dat de prijsdaling beperkt blijft. De kostprijs ligt rondom de 6 euro per kg. Duikt de prijs hieronder dan kosten de opgezette koppels geld.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer