Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is deze week in prijs gelijk gebleven terwijl de zuivelgrondstoffen goedkoper zijn geworden: weipoeder -2 euro per 100 kg en melkpoeder -1 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren gaan ook moet 10 euro per stuk naar boven. Er is weinig aanbod terwijl er wel redelijk doorgeslacht wordt. Dat betekent dus hogere prijzen.

Rosévleeskalveren

De rosés stijgen naar 2,65 tot 2,70 euro per kg. Dit betekent niet dat de vraag naar het vlees toeneemt. De stijging komt vooral tot stand doordat er weinig koeien geslacht worden en de vraag van rundvlees stijgt. Slachterijen kunnen dus de volumes wel kwijt maar niet aan de juiste prijs. Zolang de vraag van restaurants achterwege blijft en de rosés meedeinen op het prijsniveau van rundsvlees, zit een echte prijsstijging er niet in

Anders is dat met de starters. Tien weken geleden zijn er weinig dieren opgezet omdat de toekomst ongewis was. Nu is er een tekort en schiet de prijs naar boven naar een niveau van 235 tot 240 euro per stuk..

Vleeskalf zwartbont

De restaurants in de belangrijke afzetlanden moeten massaler bezocht worden wil de vraag naar kalfsvlees toenemen. Afstandsmaatregelen en hygiënevoorschriften zorgen er voor dat de omzetten in restaurants laag blijven. Dit houdt ook de kalfsvleesprijs op zijn plek.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer