Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zijn deze week goedkoper geworden: weipoeder -3 euro per 100 kg, melkpoeder -2 euro per 100 kg. Voertarwe bleef deze week in prijs gelijk.

Nuka's

De jonge kalveren zijn wederom duurder geworden. Het aanbod houdt nog steeds niet over. De categorie 43-47 kg kosten 168 euro per stuk inclusief BTW, de categorie 50+ kg vanaf 205 euro per stuk inclusief BTW. Wel is de verwachting dat de jonge kalveren over twee weken goedkoper gaan worden. Het aanbod neemt dan toe en de vraag van slachterijen zal afnemen omdat deze kalveren pas na Kerstmis slachtrijp zijn.

Rosévleeskalveren

Omdat het einde van het tweede kwartaal nadert heeft de rosémarkt weer te maken met last minute beslissingen ten aanzien van de levering van kalveren. Diegenen die in het tweede kwartaal mee willen doen met de TVL stellen het leveren uit, diegene die in het derde kwartaal mee willen doen, willen nu nog koppels geleverd hebben.

Al met al betekent dit komende week een hoger aanbod dan in eerste instantie verwacht. Prijzen lijken daardoor iets onder druk te staan, maar met het vooruitzicht dat deze TVL-rimpeling volgende week weer voorbij is, houden slachterijen hun prijzen gelijk. Voor jong rosé betekent dat een prijsniveau van 3,70 tot 3,75 euro per kg. Voor oud rosé 3,65 tot 3,70 euro per kg.

Starters zijn wederom duurder geworden. Omdat tien weken geleden de krapte begon met de beschikbaarheid van nuka's, vertaalt zich dat nu door naar de starters. Rosékalverhouders willen echter een vaste spreiding houden tussen hun koppels waardoor de vraag naar starters hoog blijft en prijzen stijgen naar een niveau van 290 tot 295 euro af stal.

Vleeskalf zwartbont

Na de prijsstijgingen van afgelopen maand, maakt het blank kalfsvlees deze week een pas op de plaats. Dit heeft alles te maken met het vakantieseizoen dat in Europa in fases zijn intrede doet. In Italië zijn de schoolvakanties begonnen en in Frankrijk staan de vakanties voor de deur. De vraag vanuit school- en bedrijfskantines en cateraars neemt af. Daarnaast blijft de horeca wel doorlopen. De hoop van slachterijen is om het huidige niveau in de zomer te handhaven en vanaf half augustus de prijzen duidelijk te verhogen. Gezien het afnemende aanbod blanke kalveren in Europa moet dit laatste lukken.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer