Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zijn duurder geworden (weipoeder +1 euro en melkpoeder +4 euro per 100 kg). Voertarwe is ook 1 euro per ton in prijs omhoog gegaan en kost nu 190 euro voor ongemalen zachte voertarwe per 32 ton (geblazen).

Nuka's

De jonge kalveren zijn gemiddeld 5 euro per stuk duurder geworden. Toch zal de prijs niet veel verder stijgen is de verwachting. Kalveren die nu worden opgezet, komen in de zomer op de markt als de prijs op z'n laagst is. Handelaren en integraties zijn daarom voorzichtig om veel geld uit te geven aan de kalveren.

Rosévleeskalveren

Er is veel vraag naar jonge rosés. Ondanks dat er over stabiele prijzen wordt gesproken, is de verwachting dat de uitbetaalprijs komende week op 3,80 euro per kg komt te liggen en wellicht nog een paar cent hoger. Ook naar oud rosé is meer vraag. Komende week worden er prijzen betaald tussen de 3,35 en 3,40 euro per kg.

Vleeskalf zwartbont

De prijs van het kalfsvlees is deze week met 5 cent per kg gestegen tot een niveau van 4,95 euro (incl. BTW). De grens van 5 euro nadert. Er is voldoende vraag naar kalfsvlees en ook de slachtvolumes nemen toe.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer