Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder en melkpoeder stijgen beide met 2 euro per 100 kg. Prijzen liggen respectievelijk op 110 en 317 euro per 100 kg. Voertarwe stijgt met 14 euro per ton naar 298 euro per ton.

Nuka's

In de markt van de jonge kalveren is niet veel veranderd. Prijzen neigen naar beneden, maar dit wordt niet altijd daadwerkelijk geëffectueerd.

Rosévleeskalveren

De markt voor rosékalfsvlees staat er minder florissant op. Hoewel de afzet naar Duitsland nog goed doorloopt, zijn de thuismarkten (Nederland/België) terughoudend met de afname van rosévlees, met name van jong rosé. Ook inkopers uit andere landen wachten af. Waar normaal gesproken de vraag hard stijgt in deze tijd van het jaar, is de markt nu tam. Het lage aanbod (en schuiven met koppels vanwege TVL) houdt de prijs in de benen. Komende week blijft de prijs van jong rosé gelijk op 4,20 tot 4,25 euro per kg.
Oud rosé blijft ook op een niveau van 3,95 tot 4,00 euro waarbij het merendeel die 4 euro gewoon betaald. Gezien de hoge prijzen van rundvlees, zou de afzet van oud rosé de komende weken nog een positieve impuls kunnen krijgen. Ook starters blijven op een gelijk niveau van 330 tot 335 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De vraag naar kalfsvlees vanuit Italië en Frankrijk blijft goed en het aanbod vanuit Nederland is aanhoudend laag. Hierdoor stijgt de prijs van blank kalfsvlees verder naar een niveau van 5,60 en 5,65 euro per kg. Zolang er geen verdere maatregelen komen in de voornaamste afzetlanden zijn slachterijen gunstig gezind. Wel zijn er zorgen over de hoge prijzen van nuka's en vooral voer waardoor de prijs ook komend voorjaar zeker op dit niveau moet blijven om aan een koppel kalveren geld te kunnen verdienen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

Meer weer