Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is deze week wederom gedaald, nu met 2 euro per 100 kg. Melkpoeder stijgt met 5 euro per 100 kg. De markt van voertarwe raakt in afwachting van de nieuwe oogst. Sommige deskundigen zien in de hoge Europese voorraden, het loskomen van graan uit Oekraïne en de aankomende oogsten een signaal dat de graanprijzen zullen gaan dalen.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week in prijs gelijk gebleven.

Rosévleeskalveren

De markt van rosékalveren blijft op het huidige niveau. Een prop oude rosés (veroorzaakt door het doorschuiven van koppels jong rosé) komt op dit moment op de markt. Dit geeft enige prijsdruk maar de uitbetaalprijzen blijven overeind met 5 euro per kg voor levering komende week (week 22). Jonge rosés zijn er niet veel. Dit betekent dat er behoorlijk getrokken wordt deze kalveren. Uitbetaalprijzen liggen komende week tussen 5,03 en 5,08 per kg, gemiddeld genomen een paar cent meer dan vorige week.
Starters worden wederom duurder. Af stal kosten deze dieren 360 tot 365 euro per stuk. Geluiden vanuit rosékalverhouders zijn dat starters niet meer gekocht gaan worden als ze boven de 375 euro komen. De prijsrisico's worden dan te groot. Starterbedrijven hebben de komende maand echter meer nodig om uit de kosten te komen. Hoe dit spel van loven en bieden zich de komende weken gaat ontwikkelen is de vraag.

Vleeskalf zwartbont

Richting de zomer neemt de vraag naar kalfsvlees wat af. Slachtingen worden hierop afgestemd om de prijs overeind te houden. Dat is deze week niet helemaal gelukt: de prijs is gedaald met gemiddeld 2 cent. Blanke kalveren brengen tussen de 5,75 en 5,80 euro per kg op. De verwachting is dat het aanbod slachtrijpe koppels volgende maand gaat afnemen waardoor de prijs niet verder naar beneden hoeft te gaan.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer