Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De prijzen van de zuivelpoeders blijven stabiel. Voertarwe stijgt met 7 euro per ton tot een niveau van 232 euro.

Nuka's

Jonge kalveren zijn er weinig (Nederland en Duitsland) of ze zijn te duur (Ierland). Hierdoor blijft de leegstand op de bedrijven lang en worden de stallen langzaam bevolkt door de aanvoer van veel kleine koppels.

Rosévleeskalveren

Bij de rosékalveren zijn het de runderen die het prijsniveau overeind houden. Weinig koeien aan de haak betekent meer vraag naar oud rosé. Omdat er ook koppels doorgeschoven blijven worden van jong naar oud, kan de prijs van beide categorieën komende week goed in de benen gehouden worden. Prijzen liggen rondom de 3,30 euro per kg. Starters zijn er relatief weinig waardoor die prijs stijgt met 5 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Het zit van alle kanten tegen bij de afzet van blank kalfsvlees: horeca die nog niet open gaat, het zomerseizoen dat in aantocht is - waardoor afnemers minder bestellen - en tot slot het tijdelijk opschorten van de slachtingen bij ESA.

Dat terrassen in Spanje open zijn - en in Italië op 26 april open gaan - biedt vooralsnog weinig soelaas. Frankrijk - een ander groot afzetland - koerst op het openen van de terrassen rondom half mei. Dit in tegenstelling tot Duitsland waar juist sprake is van een verscherpte lockdown in verschillende regio's. Pas als het vaccinatieniveau sterk toeneemt in Europa, komen er verruimingen en kan de markt enigszins ontlast worden.

Deze week is de notering met 10 cent gezakt tot een niveau van 4,15 tot 4,20 euro per kg, ruim 25 cent onder het niveau van 2019, maar nog wel ruim 30 cent meer dan het dramatische prijspeil van vorig jaar. Gezien de lange leegstand op veel bedrijven op dit moment, zijn de verwachtingen voor de prijsvorming aan het einde van het jaar echter positief.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer