Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is opnieuw 1 euro per 100 kg duurder geworden, voertarwe plust ook 1 euro per ton. Melkpoeder bleef deze week in prijs gelijk.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week goedkoper geworden. Er is voldoende aanbod en omdat deze kalveren richting de zomer slachtrijp zijn, is de vraag vanuit de kalverhouderij wat minder.

Rosévleeskalveren

De jonge rosés worden komende week fors goedkoper. Er worden momenteel veel blanke kalveren geslacht en met het vooruitzicht dat er weken aan komen waarin er minder geslacht wordt, willen slachterijen de jonge rosés slechts slachten voor een lagere prijs. Prijzen liggen komende week tussen de 3,65 en 3,72 euro per kg (incl BTW).
Oud rosé blijft komende week op hetzelfde prijsniveau van 3,40 euro per kg (incl. BTW).

Vleeskalf zwartbont

Voorspoedige verkopen zorgen er voor dat het huidige prijsniveau in Nederland eenvoudig gehandhaafd blijft. Positieve geluiden zijn er ook in de andere kalfsvleeslanden. Frankrijk koerst dit jaar af op een productieniveau dat 2 procent lager ligt dan in 2018. Dat zorgt er voor dat er voldoende vraag blijft naar Nederlands kalfsvlees. Ook in onze grootste afnemende landen (Duitsland en Italië) kijken ze positief naar het huidige prijsniveau en de balans tussen vraag en aanbod. Het hoge prijspeil van het kalfsvlees hield vorig jaar aan tot half januari. Ook nu is de verwachting dat dit prijsniveau nog enkele weken aan zal houden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer