Meer dan honderd LBV-aanvragen verder in stopperstraject
Van de 180 kalverbedrijven die voldoen aan de eisen van stoppersregeling LBV-plus hebben 101 kalverhouders hun aanvraag inmiddels voorzien van een handtekening en teruggestuurd naar RVO. Dat betekent dat meer dan de helft van de huidige aanvragers het stopperstraject doorzet.
Dit percentage is veel hoger dan in andere veesectoren. In de varkens-, melkvee- en pluimveehouderij ligt het percentage tot nu toe op respectievelijk 40, 34 en 36 procent. De cijfers zijn gebaseerd op de gegevens van RVO op 23 oktober. Wat de reden is van het hoge percentage kalverhouders dat verder gaat in de stoppersregeling is niet bekend. In totaal hebben 189 kalverhouders een aanvraag ingediend. Negen hebben geen (of nog geen) positieve beslissing ontvangen van RVO.
Binnen jaar dieren weg
Over alle sectoren hebben zich ruim 1.459 veehouders aangemeld voor de LBV-plus of LBV-regeling. 1.403 bedrijven hebben een positieve beslissing ontvangen, waarvan er nu 563 verder gaan met het traject van stoppen. Deelnemers ontvangen binnen zes weken na het versturen van de overeenkomst de eerste betaling van 20 procent van het gereserveerde uitkoopbedrag. Daarna moeten ze binnen twaalf maanden hun dieren en mest afvoeren en de vergunning laten intrekken. Hoewel de ondernemers na het zetten van hun handtekening nog steeds de opkoop kunnen afbreken, zal de overgrote meerderheid van de stoppende ondernemers hun bedrijf definitief staken, is de verwachting.
Aanvragen per gemeente
Ede (76), Venray (73) en Barneveld (71) zijn de gemeenten met de meeste aanvragers voor de stoppersregelingen. Ze worden gevolgd door de gemeenten Land van Cuijk (40) en Nederweert (39).
Bekijk meer over:
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland