Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is deze week gelijk gebleven op het huidige hoge niveau. Ook de notering van weipoeder is niet veranderd. Melkpoeder is 4 euro per 100 kg duurder geworden.

Nuka's

De jonge Nederlandse kalveren zijn deze week 5 euro per stuk duurder geworden. De categorie 43-47 zit op een prijs van 140 euro per stuk. De categorie 50+ vanaf 175 euro pers stuk. Duitse kalveren zitten hier 10 euro per stuk boven. Ierse kalveren zijn 10 tot 15 euro per stuk goedkoper.

Rosévleeskalveren

Het rundvlees blijft de grote trekker achter de noteringen van de rosés. De 5,00 - 5,05 voor jong en 5,05 - 5,10 voor oud worden komende week eenvoudig gehandhaafd. Ook hierna blijven deze prijzen gelden. Starters zijn ook gelijk gebleven in prijs. Evenals de vorige weken hangen er nog oudere koppels boven de markt die hun bestemming moeten krijgen en voor minder geld weggaan dan de notering van 313 per stuk. Kijkend naar de ontwikkeling van de nuka-prijs en het voerpakket, is het wel te verwachten dat de starters komende maanden duurder gaan worden.

Vleeskalf zwartbont

De 6 euro voor blanke kalveren gaat niet gehaald worden richting Pasen. Hoewel de verkoop goed loopt, is het toch de onzekerheid op vele terreinen en de oplopende (energie)kosten waardoor slachterijen een pas op de plaats maken. Omdat de rondeduur bij blanke kalveren niet hoog is, kunnen slachterijen wel goed inspelen op de vraag en de prijs op dit niveau vasthouden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer