Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder stijgt met 1 euro per 100 kg, melkpoeder blijft in prijs gelijk. Voertarwe is deze week met 8 euro per ton gedaald.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week in prijs gelijk gebleven. Voor komende week zetten integraties in op een daling van 5 tot 10 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

Ook bij het rosévlees is een tegenvallende afzet reden van prijsdruk. Kleinere slachterijen combineren de slechte marktsituatie met hun zomerse vakantiesluiting. Grotere slachterijen slachten al een dag minder of gaan dat de komende week doen. Dit betekent dat de vraag naar rosés afneemt en de prijs komende week met 2 tot 5 cent. Jong rosé komt uit op 4,90 en oud rosé op 4,85 euro per kg.
Bij oud rosé speelt ook nog mee dat het rundvlees in de omliggende landen goedkoper is dan in Nederland. Hierdoor worden er meer buitenlandse runderen aangevoerd in Nederlandse slachthuizen en laten de inkopers de oude rosés staan. Dat er minder vraag is naar rosés heeft ook zijn uitwerking op de starters. Er komen minder stallen leeg waardoor de prijs gelijk blijft op 410 tot 415 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De blanke kalveren zijn niet verder gedaald. Slachterijen kijken voorzichtig vooruit naar de tweede helft van augustus wanneer de vakanties in Zuid-Europese landen voorbij zijn en de vraag naar kalfsvlees weer toeneemt. Maar zoals gezegd: voorzichtig. Dat consumenten minder te besteden hebben door inflatie is duidelijk merkbaar en ook één van de oorzaken waarom de verkopen de laatste maanden tegenvallen. De roep om een lagere kostprijs voor kalfsvlees wordt groter. Dit zal op korte termijn vooral vanuit een lagere prijs van de jonge kalveren moeten komen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer