Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is wederom goedkoper geworden (-2 euro per ton) en ook weipoeder is gezakt in prijs (-1 euro per 100 kg). De notering van melkpoeder is stabiel gebleven.

Nuka's

De jonge kalveren zijn over de hele linie zeker 5 euro per stuk duurder geworden. Belangrijkste oorzaak is de krappe beschikbaarheid: zowel in Nederland als in Duitsland worden minder kalveren geboren. 

Rosévleeskalveren

Er zijn weinig jonge rosés voorhanden. Dat betekent dat de vraag naar deze dieren op de boer toeneemt. Prijzen liggen komende week tussen de 4,75 en 4,80 euro per kg. Oude rosés worden komende week ingekocht voor prijzen tussen de 4,73 en 4,77 euro per kg. De vraag naar starters is nog steeds laag. In afwachting van het uit kunnen rijden van mest, kiest een deel van de rosékalverhouders er voor om nog niet op te zetten. Prijzen af stal zijn gedaald naar 315 tot 320 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De vraag naar blank kalfsvlees neemt duidelijk toe waardoor slachterijen deze week een hoger volume hebben kunnen afzetten. De prijs van 6 euro per kg blijft dan ook overeind. Met Pasen in het vooruitzicht verwachten marktdeskundigen dat het huidige prijspeil relatief eenvoudig gehandhaafd kan blijven. 

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer