Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is deze weer gedaald. Nu met 3 euro per 100 kg. Melkpoeder en voertarwe zijn gelijk gebleven.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week 10 euro per stuk goedkoper geworden. Prijzen liggen (incl. BTW rondom de 200 euro voor de categorie 50+ kg en 160 euro voor de categorie 43-47 kg.

Rosévleeskalveren

De sluiting van Gosschalk heeft enigszins invloed op de prijs, maar veel is het niet. Weliswaar worden er bij Ameco nu meer koeien geslacht maar er zijn in deze slachterij ook nog een behoorlijk aantal oude rosés verwerkt. De druk op het totaal aan slachtrijpe kalveren wordt weggenomen door koppels jong rosé door te schuiven naar oud rosé. Hierdoor nivelleert het aanbod en zijn de consequenties niet groot. Jong rosé daalt komende week met 3 cent. Prijzen liggen op 3,70 euro per kg. Prijzen van oude rosé zijn gemiddeld met 5 cent gezakt en liggen komende week op 3,60 tot 3,65 euro per kg.
Starters zijn nog iets verder doorgestegen naar een niveau van 302 euro per stuk

Vleeskalf zwartbont

Slachterijen stemmen het aantal slachtingen af op de vraag uit de markt. Hiermee houden ze de prijs stabiel. Er is weinig animo om op volle capaciteit door te slachten omdat verwacht wordt dat het aanbod in augustus lager wordt en de prijs omhoog kan. De slachtleeftijd blijft daardoor ongeveer 29 weken en de prijs blijft op een niveau van 4,25 tot 4,30 euro per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer