Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders hebben hun prijsdal gehad. Deze week zijn zowel weipoeder (+4) als melkpoeder (+5) duurder geworden. Voertarwe is goedkoper geworden en wel met 4 euro per ton.

Nuka's

Het aanbod jonge kalveren neemt toe waardoor de prijs verder naar beneden kan gemiddeld zijn de jonge kalveren deze week 5 euro per stuk goedkoper geworden.

Rosévleeskalveren

Prijzen van jonge rosés stijgen met een paar cent. Uitbetaalprijzen liggen komende week tussen de 5,05 en 5,10 euro per kg. Oud rosé blijft - levering komende week - op 4,90 per kg. Omdat er wat druk zit op de prijs van runderen, neemt het aanbod toe. Slachterijen die zowel koeien als oude rosés slachten hebben daardoor minder oude rosés nodig. Starters zijn deze week gelijk gebleven in prijs.

Vleeskalf zwartbont

De afzet van blanke kalveren neemt toe nu de vakanties in Zuid-Europa achter de rug zijn. Ook gaan de zomerse temperaturen dalen wat de afzet ten goede komt. Deze week komt er ruim 5 cent per kg bij. Slachterijen en integraties maken zich wel zorgen om de koopkracht van consumenten nu de energieprijzen de pan uitrijzen. De vraag is wat dit de komende maanden gaat betekenen voor de afzet van kalfsvlees. Voor kalverhouders betekenen de hoge energieprijzen dat de huidige voergeldcontracten niet meer toereikend zijn. Ook in nieuwe contracten wordt er geen extra vergoeding meegenomen voor de hogere energiekosten. Conclusie van dit geheel is dat de risico's van het houden van kalveren toenemen, zowel voor contractgevers als voor kalverhouders.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer