Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder en voertarwe zijn deze week in prijs gedaald. Melkpoeder is gelijk gebleven.

Nuka's

De jonge kalveren zijn gemiddeld met 5 tot 7 euro per stuk duurder geworden.

Rosévleeskalveren

Het grote aanbod aan kalveren heeft de markt voor jonge rosés de laatste maanden parten gespeeld. Van de ene kant belanden de blanke kalveren met een donkere kleur in dit segment. Ook zetten handelaren her en der kalveren op in melkveestallen wat het aanbod verhoogt. De markt wacht met smart op extra vraag richting Pasen zodat de prijzen omhoog kunnen. De eerste signalen zijn hier merkbaar door iets hogere prijzen in de afzet van jong rosé kalfsvlees. Tot een prijsverhoging voor kalverhouders leidt dit komende week nog niet, maar de signalen komen langzaam op groen voor een verhoging.
De prijzen voor jong rosé zijn komende week 3,70 tot 3,75 euro per kg inclusief BTW (3,39 - 3,44 exclusief BTW). De oude rosés noteren voor komende week gelijk aan vorige week: 3,60 tot tot 3,65 inclusief BTW (3,30 - 3,30 - 3,35 exclusief BTW).

Vleeskalf zwartbont

Het aanbod aan kalveren is nog steeds zeer hoog. Toch zijn de eerste signalen zichtbaar dat de vraag gaat toenemen. Deze week bleven de prijzen gelijk op een niveau van 4,55 inclusief BTW (4,17 exclusief BTW). Komende week zal de prijs waarschijnlijk ook nog op dit niveau liggen. In de andere kalfsvleeslanden is het ook stabiel met uitzondering van Frankrijk. Daar daalden de prijzen met ongeveer 10 cent per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer