Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Alle grondstoffen zijn in prijs gestegen: weipoeder +1 euro per 100 kg, voertarwe +1 euro per ton en melkpoeder +2 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge Nederlandse kalveren zijn deze week 5 euro per stuk duurder geworden. De verhoging geldt zowel voor de categorie 43-47 kg als 50+ kg.

Rosévleeskalveren

Jonge rosés worden in overvloed aangeboden. Deze dieren zijn nog opgezet vóór de uitbraak van corona. Hun aantal zit een stevige prijsverhoging in de weg. De verwachting is dat vanaf half oktober de markt voor jong rosé ook beter wordt. Komende week worden er prijzen betaald van 2,95 tot 3,00 euro per kg. De grens van 3,00 is een heuse opsteker voor dit segment. Toch moet er nog 50 cent bij om weer op het niveau van kostprijs te zitten.
Oude rosés zijn het kind van de rekening. Voldoende aanbod - ook vanweger doorgeschoven koppels jong rosé - zitten een prijsverhoging in de weg. 2,70 euro per kg is komende week het maximaal haalbare. Startkalveren zitten op 275 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Hoewel er voldoende aanbod is, ging de prijs deze week met 10 cent per kg omhoog. Prijzen liggen tussen de 4,15 en 4,20 euro per kg. Het verschil met vorig jaar is door de prijsstijgingen van de laatste vier weken niet meer zo heel groot, namelijk 20 cent. Verwacht wordt dat het aanbod vanaf oktober af gaat nemen wat een verdere verhoging in prijs kan betekenen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer