Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zijn deze week goedkoper geworden. Weipoeder -8 en melkpoeder - 5 euro per 100 kg. Heel veel zullen deze noteringen niet zakken, is de verwachting. De melkprijs van de koeien blijft op niveau en de energiekosten om er poeder van te maken zijn hoog.

Goed nieuws voor veehouders is dat de tarweprijzen over hun hoogtepunt heen zijn. Voertarwe is deze week met 15 euro per ton goedkoper geworden.

Nuka's

Jonge kalveren zijn goedkoper geworden. Gemiddeld ging er 5 tot 7 euro van de prijs af.

Rosévleeskalveren

Het hogere aanbod oude rosés loopt op z'n eind. De vraag van slachterijen naar deze categorie neemt daardoor toe. Dat is ook te zien aan de uitbetaling. Komende week wordt er voor de meeste koppels oud rosé 4,90 euro per kg betaald. Jong rosé blijft gelijk met 5,00 tot 5,05 euro per kg. De afzet van rundvlees loopt ook goed. Als deze vraag goed blijft, zit er de komende weken voor de rosés nog iets meer in het vat. Starters zijn deze week licht gestegen. Prijzen die betaald worden (af stal) liggen tussen de 370 en 375 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Integraties hebben het aanbod goed afgestemd op de zomerse vraag. Doorat er begin dit jaar meer starters zijn opgezet voor export, is het aanbod slachtrijpe koppels blanke kalveren op dit moment mooi in balans met de vraag naar kalfsvlees. De 5,70 euro per kg is daarom deze week overeind gebleven. Ook voor de komende weken is de verwachting dat dit prijspeil gehandhaafd blijft.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer