Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder stijgt met 1 euro per 100 kg en melkpoeder met 3 euro. Voertarwe is deze week gelijk gebleven.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week tussen de 5 en 10 euro per stuk goedkoper geworden. Integraties en contractgevers hadden op een grotere daling gehoopt maar daarvoor is het aanbod nog te klein en de vraag vanuit de kalversector te groot.

Rosévleeskalveren

In de markt van het rosékalfsvlees zijn dezelfde geluiden te horen: lage volumes in de verkoop en weinig aanbod van slachtrijpe dieren. Hierdoor blijft de prijs van zowel jong als oud rosé op 4,90 euro per kg. Er wordt wat voorvlees ingevroren en ook typische winterproducten zoals lever, schenkel en ossobuco belanden in de vriezer om later - als de prijzen van deze producten hoger liggen - verkocht te worden.

Starters zijn weer duurder geworden. Prijzen liggen tussen de 420 en 425 euro per stuk. Duurdere koppels zijn er ook verkocht en het is daarom de vraag of de top van de starternotering al bereikt is.

Vleeskalf zwartbont

Hoog zomer in Europa betekent een beperkte handel in kalfsvlees. Verkopers weten dat deze periode zich aandient, maar enkele weken met weinig bestellingen achter elkaar, voelen nooit goed. Voor de prijs van blank kalfsvlees heeft het geen effect, omdat het aantal slachtingen is afgestemd op deze rustige periode in de verkoop. Vleesverkopers kijken vooral vooruit naar 15 augustus. Dan is het Ferragosto, ofwel Maria Hemelvaart: een belangrijke katholieke feestdag in Italië, die tevens het einde van de vakantieperiode markeert. Na deze datum start het normale leven in Italië en worden supermarkten volop bevoorraad. Omdat het aantal slachtrijpe koppels komende maand niet groot is, zal er in de loop van augustus een eerste prijsverhoging van het blank kalfsvlees kunnen komen, is de verwachting.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer