Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De voergrondstoffen maken deze week een pas op de plaats. Voertarwe blijft op niveau van 252 euro per ton. Ook weipoeder is niet verandert in prijs. Melkpoeder is goedkoper geworden en noteert 254 euro per 100 kg: -3 euro ten opzichte van vorige week.

Nuka's

De jonge kalveren zijn nog steeds weinig beschikbaar waardoor de prijzen verder oplopen met 5 euro per stuk. Kalveren die nu worden ingekocht zijn vóór Kerstmis slachtrijp. De vraag is wat de prijs de komende weken gaat doen. Normaal gesproken bereiken de jonge kalveren hun prijspiek in de laatste helft van juni. Maar wat is tegenwoordig nog normaal...

Rosévleeskalveren

De rosékalveren worden ook goed verkocht. Gezien een dalend aantal aangeboden koeien, is er veel vraag naar oude rosés. Slachterijen die zowel koeien als rosés slachten, zetten volop in op oude rosés. Prijzen voor komende week liggen rond de 3,65 euro per kg. Jong rosé worden volgende week uitbetaald op een niveau van 3,70 euro per kg. Fors stijgende prijzen in deze tijd van het jaar - zoals nu het geval is - zijn een unicum. Daarbij moet wel rekening gehouden worden met een stijging van de inkoop: starters zijn 10 euro per stuk duurder geworden en zitten op een niveau van 280 tot 285 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Het aanbod blanke kalveren neemt af en dat is meteen te zien in de prijs. Deze week is het kalfsvlees 5 tot 10 cent per kg duurder geworden. Prijzen liggen op 4,20 tot 4,25 euro per kg. Slachterijen kunnen nu werken aan het verlagen van de gemiddelde leeftijd die met dertig weken nog steeds hoog is. De vooruitzichten zijn gunstig: minder aanbod van slachtrijpe kalveren en horeca in Europa die weer open gaat, betekenen dat de prijs nog verder kan stijgen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer