46+kalverhouders+definitief+in+uitkooptraject+LBV%2Dplus
Nieuws

46 kalverhouders definitief in uitkooptraject LBV-plus

Tot nu toe hebben 46 kalverhouders de overeenkomst met hun handtekening er onder teruggestuurd naar RVO. Zij zitten in het definitieve traject van beëindiging van hun bedrijf.

Binnen zes weken na het versturen van de overeenkomst ontvangen ze de eerste betaling van 20 procent van het vastgestelde bedrag. Daarna moeten ze binnen twaalf maanden hun dieren en mest afvoeren en de vergunning laten intrekken. Hoewel de ondernemers na het zetten van hun handtekening nog steeds de opkoop van hun bedrijf kunnen afbreken, gaat RVO er van uit dat deze bedrijven definitief hun bedrijf zullen staken.

Controle door NVWA
Nadat dieren, mest en vergunning weg zijn, volgt een controle door de NVWA. Als deze instantie akkoord is, kunnen de ondernemers hun tweede voorschot aanvragen. Daarna moeten de stallen binnen tweeëneenhalf jaar gesloopt worden en wordt het resterend bedrag uitgekeerd.

177 aanmeldingen
Totaal hebben zich 174 kalverhouders aangemeld voor de stoppersregeling LBV-plus en drie voor de LBV die officieel niet openstaat voor kalverhouders. 143 bedrijven hebben al een positieve beslissing van RVO ontvangen. Deze cijfers geven een beeld van de belangstelling voor de subsidies. De 44 die nu hun handtekening hebben gezet, gaan wel het verdere uitkooptraject in.

Ede en Barneveld
De gemeenten met de meeste aanvragen voor de stoppersregeling zijn Venray gevolgd door Ede en Barneveld. De laatste twee zijn ook de Nederlandse gemeenten waar de meest kalveren gehouden worden.

Bekijk meer over:

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer