Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Het 'gedoe' met de graanexporten uit Oekraïne zorgt voor fluctuaties op de graanbeurzen. Voertarwe is daardoor deze week gestegen met 5 euro naar 336 euro per ton. Weipoeder is stabiel gebleven op 89 euro per 100 kg. Melkpoeder is wederom gedaald, deze week met 10 euro naar 305 per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn ook deze week in prijs gelijk gebleven.

Rosévleeskalveren

Ook bij de rosékalveren is sprake van evenwicht en stabiele prijzen. Slachterijen kunnen de koppels van vaste klanten afzetten maar struinen niet de markt af om extra koppels bij te kopen. Jong rosé zit voor levering komende week op een niveau van 5,10 tot 5,15 euro per kg. Oud rosé blijft komende week op 4,80 tot 4,85 euro per kg. Ook de starters blijven stabiel op 380 tot 385 euro. Gezien het jaargetijde willen kopers wel koppels die een weekje ouder en dus robuuster zijn.

Vleeskalf zwartbont

De afzet van blank kalfsvlees is deze week moeizamer verlopen dan vorige week werd gehoopt. Een extra impuls van de vraag lijkt later op gang te komen dan andere jaren. Enerzijds heeft dat te maken met supermarktketens in Italië en Frankrijk die gezien de hogere voedselprijzen met minder voorraden willen werken om risico's af te dekken. De extra vraag naar kalfsvlees zal zeker komen, maar wel met een vertraging. Van de andere kant zijn slachterijen zuinig met grote prijsverhogingen. Ze willen niet dat vraaguitval optreedt. Het is voor hen balanceren tussen volumeafzet en prijsverhogingen. De prijs van blank kalfsvlees blijft daarom op het huidige niveau van 6,10 euro per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer