Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe daalt met 3 euro per ton. De zuivelpoeders stijgen met 2 euro (weipoeder) en 3 euro (melkpoeder) per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week in prijs gelijk gebleven. De onrust bij de inkoop van kalveren van de laatste twee weken (verstoring van bestaande afzetpatronen) is weer voorbij. Grote inkopers zetten nu alles op alles om de prijzen van alle categorieën fors naar beneden te brengen. Een daling van 10 tot 15 euro per kalf zou wel eens het eindresultaat kunnen zijn komende week.

Rosévleeskalveren

Bij de jonge rosés is het aanbod ook beperkt. Deze categorie stijgt door naar een gemiddeld niveau van 4 euro. De laagste prijzen zitten op 3,95, de hoogste gaan over de 4 euro heen. Oud rosé blijft niet achter. Deze categorie stijgt naar een niveau van 3,75 euro per kg. Ook hier geldt dat het einde van de prijsstijging nog niet in zicht is.
Starters naderen wel hun top. De hoogste nuka-prijs werd bereikt in week 26. Tien weken er bij betekent dat komende week de starters op hun top zitten. Omdat de nuka's sinds week 26 een dalende lijn hebben ingezet, en na een stabilisatie komende week de prijzen verder dalen, is ook de verwachting dat na volgende week de starters in prijs naar beneden gaan. Nu al anticiperen vrije kalverhouders op deze ontwikkeling door geen dure starters op te zetten in afwachting van lagere prijzen.

Vleeskalf zwartbont

De zwartbonte blanke kalveren noteren 5 euro. De laatste keer dat deze kalveren dit niveau bereikten was eind januari 2020. Zo'n hoog niveau in september is al weer acht jaar geleden (2013). Daarvoor was 2007 het laatste jaar waarin september de 5 euro aantikte. We kunnen dus spreken van een uitzonderlijk niveau voor deze tijd van het jaar. Oorzaak achter deze stijging is het relatief krappe aanbod. Slachterijen sturen er ook op dat er niet te veel dieren aan de slachthaak komen zodat verkopers van kalfsvlees de prijs steeds verder omhoog kunnen tillen. Het einde van de prijsstijging is nog niet in zicht.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer