Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Waar de voertarwe zijn prijsopmars doorzet (+4 euro per ton), blijven de zuivelpoeders in prijs gelijk. Op de graanmarkt heerst veel onzekerheid vanwege lagere voorraden dan vorig jaar. Wereldwijd zijn er lagere opbrengsten gerealiseerd en die laten zich nu gelden in de prijsontwikkeling.


Nuka's

De jonge kalveren zijn voor de vijfde week op rij in prijs gelijk gebleven.

Rosévleeskalveren

De rosés hebben wederom veel meer last van de strengere coronamaatregelen in West-Europa dan het blank kalfsvlees. Ondanks dat de vleesprijzen licht onder druk staan - en er ook weer wordt ingevroren - blijven de prijzen op de boer komende week hetzelfde 2,95 - 3,00 voor de jonge rosés en 2,70 euro voor de oude rosés.

Vleeskalf zwartbont

Het wegvallen van de horeca zorgt voor meer onzekerheid in de markt. Het blanke kalfsvlees heeft daarbij het voordeel dat de prijzen in het buitenland doorstijgen (Frankrijk +15 naar 5,40, Italië +15 naar 4,90). Hierdoor nemen ze ook het Nederlands kalfsvlees mee op sleeptouw. De verschillen tussen het buitenland en Nederland zijn inmiddels giga hoog. Het goede nieuws is dat als in Nederland het volume afneemt na volgende week, ook hier de prijs met sprongen vooruit zal gaan.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer