Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is deze week met 27 euro per ton gedaald. Turkije is bezig met bemiddeling om graan uit Oekraïne weg te krijgen en van de andere kant worden er in grote graanlanden - zoals Frankrijk - zeer hoge oogstopbrengsten genoteerd. Ook de zuivelpoeders hebben nog steeds hun dalende lijn te pakken. Beide ontwikkelingen zijn gunstig voor het kostprijsniveau van vleeskalveren.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week niet in prijs veranderd.

Rosévleeskalveren

Ook bij de rosékalveren is de markt stabiel te noemen. Vraag en aanbod zijn in balans. Oud rosé zit op een niveau rondom de 4,90 euro per kg. Jong rosé zit gemiddeld net boven de 5 euro. Starters zijn deze week in prijs gelijk gebleven. Het aanbod is de komende weken echter krap en de nuka's zaten acht á negen weken geleden nog steeds in een stijgende lijn. Dat zou voor duurdere starters kunnen zorgen. Van de andere kant is er bij rosékalverhouders weerstand tegen het hoge prijsniveau. Komende weken zal blijken welke kant het op gaat met de starters.

Vleeskalf zwartbont

Het aanbod slachtrijpe koppels blanke kalveren is zeer laag. Dit betekent dat de huidige prijs eenvoudig overeind blijft. Gezien het lage aanbod wordt er voorzichtig naar begin augustus gekeken wanneer de vraag begint toe te nemen. Dat zou zomaar voor een klein prijssprongetje kunnen zorgen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer