Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Waar het graan met 6 euro per ton naar beneden gaat, blijven de zuivelpoeders op hetzelfde niveau: 96 euro per 100 kg voor weipoeder en 355 euro per 100 kg voor melkpoeder.

Nuka's

De jonge kalveren zijn gemiddeld 5 euro per stuk goedkoper geworden. Het aanbod neemt toe en met de toenemende kostprijs van kalfsvlees in het achterhoofd, maken inkopers hier volop gebruik van. Het is momenteel ook de enige knop waar de kalversector op dit moment aan kan draaien om kosten te besparen.

Rosévleeskalveren

Oud rosé blijft op 4,90 euro per kg. Er zit druk op de prijs van koeien maar stieren zijn prijshoudend. Een stabiele prijs lijkt op dit moment het hoogst haalbare voor de oudjes.

Alle inkopende partijen van jonge rosés betalen komende week 5,10 euro per kg uit. Starters blijven gelijk in prijs.

Vleeskalf zwartbont

De afzet van kalfsvlees loopt goed door. Vooral in Frankrijk droogt het aantal slachtrijpe koppels op wat afzetruimte biedt voor het aanbod in Nederland. Grote zorgen blijven er rondom de kostprijs in de gehele keten vanwege de energiecrisis. Zowel de mengvoerbedrijven (malen/mengen/persen), poederbedrijven (droogtorens), houderij (opwarmen melk en stalventilatie) en slachterijen (verwerken en koelen van vlees) hebben met hogere kosten te maken die uiteindelijk door het eindproduct goed gemaakt moeten worden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer