Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De verandering van de notering van de zuivelpoeders van vorig week is weer teniet gedaan: prijzen zijn weer gelijk aan de van twee weken geleden. Voertarwe is wel 2 euro per ton duurder geworden.

Nuka's

De jonge kalveren blijven gelijk is prijs.

Rosévleeskalveren

Ook de jonge rosés stijgen komende week in prijs maar minder dan de blanke kalveren. Prijzen liggen tussen de 2,85 en 2,90 euro per kg. De 3,00 euro waarop eerder gehoopt werd richting eind augustus wordt dus niet gehaald.

Oud rosé blijft gelijk met prijzen tussen de 2,70 en 2,73 euro per kg. Zoals vaker blijft het rosésegment zeer gevoelig voor het aanbod in andere sectoren: zijn er veel slachtrijpe blanke kalveren, dan zijn jonge rosés minder gevraagd en worden er veel koeien aangeboden (zoals komende week het geval is) dan zijn oude rosés minder gewild en komt er druk op die prijs.

De oude rosés kunnen omhoog als er minder koeien aangeboden worden. Het sentiment in de markt voor jonge rosés is goed. De prijs zal komende weken verder stijgen.

Starters blijven deze week gelijk in prijs.

Vleeskalf zwartbont

De blanke kalveren zijn deze week met 10 cent omhoog gegaan. Prijzen liggen tussen de 3,65 en 3,80 euro per kg. Eindelijk een mooie stap in de goede richting. De vraag trekt duidelijk aan nu de vakanties in heel Europa achter de rug zijn. Er is goede hoop dat er de komende maand stappen omhoog gezet blijven worden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer