Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zijn iets goedkoper geworden (zowel weipoeder ls zuivelpoeder -1 euro per 100 kg). Voertarwe is 2 euro in prijs gestegen.

Nuka's

De jonge kalveren zijn in Nederland afgelopen week nagenoeg gelijk gebleven. Ook de prijs van Duitse kalveren is niet veranderd.

Rosévleeskalveren

Het rosékalfsvlees vindt ook moeizaam zijn weg naar afnemers. Met een prijs van 2,70 euro per kg voor jong en oud houdt het komende week op. De prijs ligt onder het niveau van rundvlees van een vergelijkbare kwaliteit. Marktdeskundigen geven aan het slachten van runderen meer kosten verbonden zijn waardoor het verschil met de kg prijs van rosé niet groot is. Nog steeds gaat veel rosévlees naar afzetkanalen van het runds. Een hogere prijs zit er voorlopig niet in.
Starters zijn wel iets in prijs gestegen naar 265 tot 270 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De afzet van kalfsvlees verloopt nog steeds moeizaam. Naast de beperkte afzet in de horeca speelt ook het seizoen de afzet parten. Deze week zijn ook in Frankrijk de schoolvakanties begonnen, terwijl in Italië en Spanje de vakanties in volle gang zijn. Voor de consumptie van kalfsvlees is dit een moeilijke tijd. Meer vraag wordt pas verwacht vanaf half augustus als het werkzame leven in Zuid-Europa weer op gang komt.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer