Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Waar voertarwe 2 euro stijgt naar een niveau van 242 euro per ton, blijft de weipoeder gelijk en gaat melkpoeder met 1 euro per 100 kg naar beneden.

Nuka's

De zwaardere categorie kalveren (50+ kg) daalt met 10 euro per stuk. Lichtere kalveren (43-47 kg) zijn deze week 5 euro per stuk goedkoper geworden.

Rosévleeskalveren

De positieve ondertoon die voor de blanke kalveren geldt, is ook te merken in de markt van jong rosé. Prijzen stijgen komende week gemiddeld met 3 cent tot een niveau van 3,70 tot 3,75 euro per kg. De verwachting is dat dit segment de komende weken profiteert van de stijgende lijn die het blank kalfsvlees heeft ingezet. Prijzen boven de 3,75 lijken een kwestie van tijd.

Oud rosé heeft het lastig. Ook komende week blijft Gosschalk dicht. Afgelopen dagen was er hoop dat het aangepaste plan de goedkeuring zou krijgen van de NVWA maar tot op heden is die reactie uitgebleven. Het zet de markt van oud rosé onder druk. Net als vorige week gaat er gemiddeld 3 cent van de prijs af. Uitbetalingen liggen komende week tussen de 3,55 en 3,60 euro per kg.

Starters stijgen verder door. Het lage aanbod nuka's in mei/juni wreekt zich nu in het aanbod starters. Prijzen af stal liggen op een niveau rondom 310 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De prijs van blanke kalveren is deze week met 5 cent per kg gestegen. Dat is hartje zomer een mooie opsteker. Een verhoging is mogelijk vanwege een afnemend aanbod. Slachterijen hopen ook komende weken stapjes omhoog te blijven maken.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer