Ook+Eerste+Kamer+keurt+budgetverhoging+LBV+goed%C2%A0
Nieuws

Ook Eerste Kamer keurt budgetverhoging LBV goed 

De Eerste Kamer heeft groen licht gegeven voor budgetverhoging van de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (LBV) en LBV-plus. Dit betekent dat bijna 1,5 miljard euro extra wordt vrijgemaakt voor beide regelingen.

Voordat de extra middelen beschikbaar worden gesteld, moet ook de Europese Commissie haar goedkeuring verlenen. De stemming in de Eerste Kamer volgt op eerdere instemming van de Tweede Kamer op 15 februari. Dit betekent dat alle ondernemers die aan de voorwaarden voldoen, subsidie kunnen krijgen. Op dit moment is er niet voldoende budget voor alle aanvragers.

149 kalverhouders aangemeld
Het beschikbare budget voor de LBV en LBV-plus is bedoeld om veehouderijlocaties te beëindigen en zo de depositie van stikstof op Natura2000-gebieden te verminderen. Tot nu toe hebben zich 149 kalverhouders aangemeld. De meeste van hen bevinden zich in Gelderland (120). Daarna volgen Brabant (13), Overijssel (6) en Utrecht (5).

Alleen beslissingen voor LBV-plus
Over alle sectoren zijn er bijna 1.300 aanmeldingen voor de LBV en LBV-plus, waarvan 536 varkenshouders, 348 melkveehouders en 191 pluimveehouders. Tot nu toe heeft RVO nog alleen beslissingen naar veehouders verstuurd voor de LBV-plus. Dit komt doordat deze aanvragen binnen zestien weken moet worden beoordeeld. Vanwege het tekort aan budget was de beslistermijn tijdelijk stopgezet.

Bekijk meer over:

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer