Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder blijft stabiel en melkpoeder plust 3 euro per 100 kg. Ook voertarwe stijgt in prijs. Er komt 5 euro bij de notering bij.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week gelijk gebleven in prijs.

Rosévleeskalveren

Ondanks een redelijk aanbod van jonge rosé verloopt de afzet vlotjes. De jonge rosés profiteren van de hoge prijs voor blank kalfsvlees: voor klanten waarvoor de vleeskleur minder van belang is, is jong rosé een goed alternatief. De prijs blijft komende week op 5,10 euro per kg. Gezien de hoge kostprijs van blank (energiekosten) lijken de kansen voor jong rosé richting de toekomst sowieso toe te nemen.
Oud rosé heeft het moeilijk omdat er een ruim aanbod is van koeien nu het weideseizoen op zijn einde loopt. Ook is de vraag naar rundvlees groot en kunnen slachterijen hierop een goede marge maken. Dit betekent dat er koppels oud rosé blijven staan. Prijzen die komende week betaald worden liggen tussen de 4,80 en 4,90 euro per kg. De verwachting is dat het in oktober niet bij deze daling blijft.
Daarnaast gaan er geluiden op om oude rosés door te houden voor jong rund (ouder dan een jaar). In dit segment zou in de huidige markt ook een goed rendement gemaakt kunnen worden.

Starters blijven gelijk in prijs (390 euro per stuk). Er zijn weinig koppels beschikbaar en de vraag vanuit het buitenland naar koppels blauwe starters is goed. De koppels zwartbonte blijven daarom goed aan de prijs.

Vleeskalf zwartbont

Slachterijen laten niet meer kalveren komen dan waarnaar vraag is. Hierdoor kan de prijs van blank kalfsvlees verder omhoog. Koppels goed van kleur brengen 6,00 euro per kg karkas op. Deze prijs is absoluut nodig om de toegenomen kosten te dekken. Kalverhouders met een contract zien intussen de energierekening oplopen tot ongekende hoogte. Ze vragen zich af of het opzetten van een nieuw koppel nog tot een rendement leidt. Linksom of rechtsom zullen de kosten voor deze kalverhouders vergoed moeten worden. Anders dreigt extra leegstand.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer