Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is deze week in prijs gelijk gebleven. De zuivelpoeders stegen met 1 euro per 100 kg.

Nuka's

De veemarkt van Leeuwarden hield deze week de prijs wederom gelijk en Purmerend geeft al vanaf 3 november geen nieuwe noteringen vanwege de dalende prijzen. Handelaren en integraties bieden op dit moment zwartbonte stierkalveren (50+ kg) aan voor 95 tot 100 euro euro per stuk op stal geleverd. Dat betekent dat ze 5 euro per stuk goedkoper zijn geworden. De lichtere kalveren van 43-37 kg zitten gemiddeld op 65 euro per stuk. Het lijkt er op dat er met deze prijzen een bodem in de markt komt.

Rosévleeskalveren

De jonge rosés zitten stabiel op 3 euro en dat zal dit jaar waarschijnlijk niet meer veranderen. Bij oud rosé is het aantal aangeboden dieren aan het afnemen. Dat betekent dat de perspectieven voor deze categorie verbeteren. Meerdere slachterijen laten weten dat de prijs in de loop van december omhoog kan.
Starters zijn deze week wederom goedkoper verkocht. Prijzen die betaald worden liggen tussen de 250 en 255 euro per stuk af stal.

Vleeskalf zwartbont

De slachtvolumes nemen toe richting het einde van het jaar en dat is een goed teken. Vooral het voorvlees gaat goed weg. Het achtervlees loopt sinds de sluiting van de horeca al moeizaam. De rondeduur zit momenteel op 29 tot 30 weken en slachterijen hebben de intentie om eind december terug te zijn op 25 tot 26 weken. Dat lukt alleen als de volumes ook komende week verkocht kunnen worden, want voorraden leggen slachterijen niet aan: ze slachten naar gelang de verwachte verkopen. Als die verkopen meevallen, ligt er in december nog een kleine plusje op de prijs in het verschiet.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer