Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelnoteringen hebben de smaak te maken. Weipoeder plust met 2 euro naar 75 euro per 100 kg en melkpoeder met 10 euro naar 245 euro per 100 kg. Ook voertarwe is 4 euro per ton duurder geworden.

Nuka's

Met de uitbraak van blauwtong vandaag in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (net over de grens bij Nijmegen), is de Duitse overheid druk met het bepalen van de transportmogelijkheden naar de rest van Duitsland en de omringende landen. Dat betekent dat aan de daling van de nuka-prijzen even een einde is gekomen.

Rosévleeskalveren

Ook het aanbod jong rosé neemt af. Samen met een goede vraag wordt er voor deze categorie volgende week meer betaald. Daar zag het tot aan gisteren (donderdag) niet naar uit, maar slachterijen hebben de week toch positief afgesloten. Prijzen voor jong rosé liggen komende week tussen de 4,78 en 4,80 euro per kg. Oud rosé blijft komende week gelijk op een niveau van 4,70 tot 4,75 euro per kg. Hier is duidelijk te merken dat het aanbod koeien afneemt wat automatisch de vraag naar oud rosé doet toenemen. Starters zijn goedkoper geworden. Ondanks nieuwe exportmogelijkheden zijn de starters 5 tot 10 euro per stuk in prijs gedaald. Prijzen liggen tussen de 380 en 390 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Hoewel blauwtongperikelen en handelsbelemmeringen de nodige onrust met zich meebrengen in de markt, verloopt de vleesverkoop goed. Er is meer vraag waardoor de prijzen stijgen. Blanke kalveren worden ingekocht voor 5,70 tot maximaal 5,75 euro per kg. Na oktober nemen de aantallen slachtrijpe koppels af waardoor er wat extra ruimte in de prijs kan ontstaan.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer