Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De grondstofprijzen dalen, onder andere als gevolg van onzekerheid vanwege het coronavirus. Voertarwe zakt met 4 euro naar 193 euro per ton. Weipoeder zakt met 1 euro per 100 kg en melkpoeder met 9 euro per 100 kg.

Nuka's

Na een stijging in de gehele maand februari, zijn de jonge Nederlandse kalveren deze week in prijs gelijk gebleven. Het aanbod Ierse kalveren stijgt waardoor een verdere prijsstijging achterwege kan blijven.

Rosévleeskalveren

De markt van rosékalfsvlees heeft last van een hoog aanbod. Vooral de grote slachterijen krijgen veel kalveren te verwerken, met name jong rosé, waardoor ze de prijs laten zakken. Komende week liggen de uitbetaalprijzen voor jong rosé tussen de 3,60 en 3,67 euro per kg (inc. BTW). Oud rosé blijft stabiel op een uitbetaalprijs van 3,52 euro per kg (incl. BTW).

Vleeskalf zwartbont

De afzet van kalfsvlees heeft last van het coronavirus. Met name in Noord-Italië waar traditioneel veel kalfsvlees wordt gegeten. Voor heel Italië geldt dat scholen en universiteiten gesloten zijn en bij sportevenementen geen toeschouwers aanwezig mogen zijn. Daarnaast moeten bedrijven en overheidsinstellingen hun medewerkers stimuleren om thuis te werken. Oudere mensen wordt geadviseerd om alleen het huis uit te gaan als het strikt noodzakelijk is en omhelzen met een zoen wordt afgeraden. Vooral de foodservice (hotels, restaurants, cateringbedrijven, kantines) merkt een afname in de vraag. In Italië is de prijs met ruim 15 cent per kg gedaald.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer