Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is deze week met 1 euro per 100 kg gedaald terwijl melkpoeder stabiel bleef. Voertarwe daalde met 1 euro per ton.

Nuka's

Vanuit integraties neemt de druk toe om de nuka-prijs naar beneden te brengen zodat de kostprijs van de kalveren die in de zomer slachtrijp zijn niet te hoog wordt.

Rosévleeskalveren

De prijs van de rosékalveren is zoals verwacht niet meer gewijzigd. Ook komende week ontvangen kalverhouders 4,70 voor jong rosé en 4,64 voor oud rosé. Een positief signaal is dat het aanbod koeien duidelijk aan het afnemen is. Melkveehouders hebben voldoende koeien afgevoerd om hun fosfaatproductie niet te overschrijden. Daarnaast bevindt de melkprijs zich in december in een duidelijk stijgende lijn waardoor de noodzaak om koeien af te voeren afneemt. Oud rosé zal hier in het begin van het jaar het eerst van profiteren, maar het is de verwachting dat jong rosé daar in mee gaat. Voor deze laatste categorie is dat hard nodig: de verliezen zijn met gemiddeld 35 cent per kg enorm groot. Starters zijn een fractie goedkoper geworden. Af stal wordt er gemiddeld 360 euro per stuk betaald.

Vleeskalf zwartbont

De laatste volle week voor Kerstmis is er nog volop geslacht. Er is veel vraag naar kalfsvlees en dat is een goed teken. De huidige rondeduur komt daarmee uit op 24 á 25 weken. Dit betekent dat er bij de start van het nieuwe jaar geen druk op het aantal slachtingen ligt waardoor het huidige prijsniveau in de maand januari gehandhaafd zou kunnen worden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer