Prijs+kalfvlees+stabiel%2C+marktsentiment+goed
Nieuws

Prijs kalfvlees stabiel, marktsentiment goed

Hoewel de kalfslveesprijzen deze week stabiel zijn gebleven, is het sentiment in de markt zeer positief.

Slachterijen gaven vorige week aan blij te zijn als de prijs van de blanke kalveren in oktober stabiel zou blijven op 6 euro per kilo. Ook deze week is dat het geluid, echter de verkopen lopen goed. Er is meer dan voldoende vraag naar blank kalfsvlees. Of dit in oktober leidt tot een kleine correctie naar boven blijft vooralsnog een vraag. Kalverhouders moeten het voorlopig doen met een markt die "zeer positief gestemd" is.

Rosékalveren
Bij de rosékalveren verandert er niet veel voor koppels die komende week geleverd worden. Jong rosé zit net als deze week over de hele linie op 5,15 euro per kg. Oud rosé neigt iets naar boven. De meeste koppels oud worden komende week ingekocht voor 5,15 tot 5,20 euro per kg. Een enkeling krijgt iets meer. De Kalverhouder noteert een gemiddelde prijs van 5,18, een cent meer dan vorige week. Als er in oktober wat verandert in de prijs bij rosés is dat bij de categorie oud. De vraag naar vers rundvlees is groot terwijl het aanbod laag is. Hier profiteert oud rosé van. Marktdeskundigen verwachten dat de krapte aan rundvlees voorlopig blijft en dat dit voor heel Europa geldt.

Starters en nuka's
Deze goede vooruitzichten hebben ook hun weerslag op de starters. Waar gezien de nuka-prijzen een daling voor handen zou liggen, blijven de starterprijzen op het huidige niveau. Er is weinig aanbod en samen met de hoge vleesprijzen is 415 tot 420 euro af stal voor een starter een gemiddelde prijs. Duurdere prijzen worden ook betaald. Dat gaat dan om op gewicht uitgeselecteerde koppels. Evenals de starters, veranderen die nuka's niet in prijs. Gestuwd door een niet al te groot aanbod en hoge vleesprijzen, weten handelaren het huidige niveau vast te houden: 155 euro voor kalveren tussen 44-47 kg en 190 euro voor de categorie 50+ kg.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    18° / 11°
    70 %
  • Dinsdag
    18° / 12°
    70 %
Meer weer