Blank+naar+6+euro%2C+oud+ros%C3%A9+maakt+tussensprint
Nieuws

Blank naar 6 euro, oud rosé maakt tussensprint

Het blank kalfsvlees brengt deze week 6 euro per kilo op, een plus van 5 cent. Oud rosé maakt dezelfde stap naar boven: koppels worden komende week ingekocht voor 5,15 tot 5,20 euro. Jong rosé stijgt met 3 cent naar 5,15 euro.

Het blanke kalfsvlees is deze week weer duurder verkocht. Er is 5 cent per kilo bijgekomen waardoor de prijs op 6 euro is komen te staan. De verwachting is dat de stijging er voorlopig uit is. In oktober begint de wildmaand en dat betekent dat het reguliere vlees in restaurants concurrentie krijgt van andere vleessoorten. Verkopers zijn positief gestemd. Het aanbod kalveren is niet groot waardoor de afzet vlot verloopt.

Oud rosé duurder
De markt van rosékalfsvlees wordt vooral bepaald door een sterke vraag vanuit slachterijen om de haken vol te krijgen. Dit komt het sterkst tot uiting bij oud rosé. Het aanbod koeien was deze week lager waardoor de vraag naar oud rosé stevig was. Prijzen die betaald worden voor levering komende week liggen tussen de 5,15 en 5,20 euro per kg. Dat is minimaal 5 cent meer dan er deze week is uitbetaald. Jong rosé stijgt ook, maar iets minder. Prijzen liggen bij de meeste partijen strak op de 5,15 euro per kg. Voor zware koppels wordt meer betaald.

Starters en nuka's gelijk
Starters zijn in prijs gelijk gebleven. Vanuit rosékalverhouders is er weerstand te horen tegen het huidige prijsniveau. Dit is vooral ingegeven door de piek in de nuka-prijs die half juli bereikt werd. Daarna zijn de jonge kalveren goedkoper geworden. Dat zou volgens hen ook moeten betekenen dat nu de starters goedkoper worden. In de prijs komt dat nog niet tot uiting. De meeste koppels schommelen tussen de 415 tot 420 euro per stuk, vergelijkbaar met vorige week. Courante koppels worden nog wat duurder verkocht. De jonge kalveren zijn ook gelijk gebleven in prijs.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 5°
    10 %
  • Maandag
    15° / 10°
    90 %
  • Dinsdag
    15° / 12°
    90 %
Meer weer