Jong+ros%C3%A9+zet+mooie+stap+omhoog%2C+hogere+prijzen+in+zicht
Nieuws

Jong rosé zet mooie stap omhoog, hogere prijzen in zicht

Stapje voor stapje kruipt de prijs van de blanke kalveren omhoog. Jong rosé zet daarentegen een duidelijke stap naar boven. Gedreven door een sterke vraag vanuit slachterijen, liggen er voor de rosés hogere prijzen in het verschiet.

Dat blank kleine stapjes omhoog maakt, lukt overigens alleen door het aantal slachtingen nauwkeurig af te stemmen op de vraag vanuit de markt. Slachterijen zijn zeker niet negatief, maar zomaar de stap naar 6 euro maken, lukt vooralsnog niet. Daarvoor hebben de bedrijven één of twee weken meer de tijd nodig. De bijproducten (organen, zoals lever) komen in een jaargetijde waar er meer voor deze producten betaald gaat worden. Dat helpt om de stijging in de prijs er in te houden. Deze week lag de prijs van blank kalfsvlees op 5,95 euro per kg.

Jong rosé mooie stap omhoog
De markt van het rosékalfsvlees wordt opnieuw getrokken door de vrije handel. Het aantal bedrijven neemt af en dat betekent dat sommige partijen er hard aan trekken om de slachthaken gevuld te krijgen. Niet iedereen gaat mee in die strijd omdat deze gedreven is door het beperkte aanbod en niet zozeer door de opbrengsten in de vleesmarkt. Voor levering komende week liggen de prijzen van jong rosé tussen de 5,10 en 5,15 euro per kg. Oud rosé zit op 5,10 tot 5,12 euro per kg. Dit betekent dat jong rosé een duidelijke stap omhoog maakt en oud rosé een fractie duurder wordt. De vrije handel zal de komende weken druk blijven uitoefenen op hogere prijzen waardoor een verdere stijging het meest voor de hand ligt.

Nuka's en starters stabiel
Starters zijn deze week gelijk gebleven. Prijzen af stal liggen tussen de 415 en 420 euro per stuk. De jonge Nederlandse kalveren komen deze week ook niet van hun plaats. Het lijkt er op dat er een voorlopige prijsbodem bereikt is.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 5°
    10 %
  • Maandag
    15° / 10°
    90 %
  • Dinsdag
    15° / 12°
    90 %
Meer weer