Beter+Leven+verbreedt+naar+natuur+en+milieu
Nieuws

Beter Leven verbreedt naar natuur en milieu

De Dierenbescherming gaat haar Beter Leven-keurmerk verbreden met natuur- en milieuaspecten. Dat schrijft de organisatie in haar toekomstvisie richting 2030.

Daarvoor zal het Beter Leven-keurmerk samenwerken met andere voedingskeurmerken en concepten om criteria van natuur en milieu in het eigen keurmerk op te nemen. De Dierenbescherming gaat ook samenwerken met andere keurmerken om daar dierenwelzijn te borgen. Hiermee wil de Dierenbescherming zijn rol in de voedselketen uitbreiden. Het biedt volgens de organisatie ook de mogelijkheden voor een integraal overkoepelend keurmerk in de voedingsbranche.

Geen single-issue-keurmerk
Door de verbreding zal het Beter Leven-keurmerk niet langer een single-issue-keurmerk zijn. Dit is volgens de Dierenbescherming nodig om relevant te blijven in een markt waarin het belang van andere duurzaamheidsthema’s groeit. De organisatie zal ook de samenwerking zoeken met internationale partijen in Noord- en West-Europa zodat er internationaal naar één standaard toegewerkt kan worden.

Daarnaast maakt de Dierenbescherming zich sterk om één ster Beter Leven als minimale dierenwelzijnsnorm te hanteren bij de Nederlandse retail en andere ketenpartners. Om de stap voor veehouders naar Beter Leven te versoepelen, komt er meer flexibiliteit in de eisen zodat veehouders met verschillende diergerichte maatregelen toch een voldoende hoog dierenwelzijnsniveau kunnen realiseren dat voldoet aan de criteria. Het wordt voor veehouders ook eenvoudiger gemaakt om van één naar twee sterren te gaan.

Minder dierlijke producten
In de toekomstvisie schrijft de Dierenbescherming verder dat ze zich blijft inzetten voor de consumptie van minder dierlijke producten, maar wel in combinatie met het Beter Leven-keurmerk.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 5°
    10 %
  • Maandag
    15° / 10°
    90 %
  • Dinsdag
    15° / 12°
    90 %
Meer weer