Er is nog wat te winnen met het bewaren van medicijnen, concludeert kalverpraktijk Thewi uit Tilburg.
De oorzaak van het feit dat een dier niet goed reageert op behandeling van medicijnen kan wel degelijk te maken hebben met de manier van bewaring van de medicijnen.
Medicijnen die niet op de juiste manier worden bewaard, verliezen hun werking. De uiterste houdbaarheidsdatum hangt af van de aanprikdatum, de bewaartemperatuur en de aanwezigheid van licht. Dit laatste is ook de reden waarom verschillende flesjes donker zijn gemaakt.
Voor het aanprikken van een flesje is een schone naald en een schone spuit noodzakelijk. Wanneer naald en spuit niet schoon zijn, of de dop van het flesje besmeurd is, kan de inhoud van het flesje vervuild raken en zijn werking verliezen.
Koelmedicijnen zoals depocilline, vitamines b complex, E selenium en AD3E dienen in de koelkast bewaard te worden. Een goed beheer van de voorraad in de koelkast maakt het ook voor dierenartsen makkelijker om grote voorraden te beperken en tevens te zorgen dat noodzakelijke middelen toch aanwezig zijn, stelt kalverpraktijk Thewi.
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland