+LBV+open+voor+kleine+sectoren
Nieuws

LBV open voor kleine sectoren

De Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) staat vanaf 18 november tot en met 20 december 2024 open voor kleine veesectoren. Veehouders met vleeskalveren, overig rundvee, geiten, vleeseenden en konijnen kunnen inschrijven.

Voor vleeskalveren gaat het om de diercategorieën 112, 115, 116, 117 en 122. Voor overig rundvee betreft het de categorieën 104 (fokstieren) en 120 (zoogkoeien). Er is 50 miljoen euro beschikbaar. Bedrijven die mee willen doen, moeten voldoen aan de drempelwaardes voor stikstofneerslag op een Natura2000-gebied. Deze zijn te vinden op de website van de Staatscourant.

LBV-plus voor piekbelasters
Vleeskalverbedrijven die binnen een straal van 25 kilometer van een Natura2000-gebied wonen en jaarlijks 2.500 mol stikstof uitstoten op dat gebied (de zogenoemde piekbelasters), kunnen zich inschrijven voor de LBV-plus die ook nog tot eind van het jaar openstaat.

Kalverbedrijven die aan voorwaarden van de Lbv voor kleine sectoren voldoen, ontvangen 100 procent van de boekhoudkundige waarde van hun bedrijf. Overige voorwaarden zijn gelijk met de huidige Lbv en Lbv-plus-regeling. Dierenverblijven, mest- en voeropslagen moeten de afgelopen vijf jaar onafgebroken in gebruik geweest zijn. Korte periodes van leegstand zijn geen reden van afwijzing.

Eigen grond behouden
Verder mag er geen stikstofruimte uit de vergunning beschikbaar gesteld zijn voor andere activiteiten waar een natuurtoestemming voor nodig is. Eigen grond hoeft niet ingeleverd te worden. Na insturen van de aanvraag beslist RVO binnen zestien weken of ze de aanvraag aanneemt of afwijst. 

Deze maand gaat er ook een regeling open voor piekbelasters die willen innoveren of verplaatsen. Deze regeling staat open vanaf 21 oktober 2024 tot en met 9 januari 2025. Het hiervoor beschikbaar gesteld bedrag is 60 miljoen euro. 
 

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 13°
    20 %
  • Zondag
    17° / 11°
    5 %
  • Maandag
    15° / 11°
    90 %
Meer weer