Calf+Clean+System+genomineerd+voor+innovatieprijs+Foodvalley
Nieuws

Calf Clean System genomineerd voor innovatieprijs Foodvalley

Het Calf Clean System van G. van Beek en Zn is één van de negen genomineerden voor de innovatieprijs Regio Foodvalley. Het is de vierde keer dat deze innovatiewedstrijd georganiseerd wordt.

Dit jaar zijn er voor het eerst drie categorieën met elk drie genomineerden. Het betreft de maakindustrie, agrifood en ict. G. van Beek en Zn is genomineerd in de categorie agrifood samen met Aeroponics Equipment uit Ede (grondloos plantengroeisysteem) en HatchTech uit De Klomp (geslachtsbepaling bij kuikens). 

Urine en mest scheiden
Het Calf Clean System vermindert de uitstoot van stalemissies in de kalverhouderij. Kalveren worden gehuisvest op een zachte rubber roostervloer met vloerverwarming. Mest en urine vallen door het rooster op een gekoelde v-vormige betonvloer waarover een schuifsysteem loopt die mest en urine scheidt. Een sproeisysteem houdt de vloer schoon. Daarnaast zorgt de luchtafzuiging onder de roostervloer voor extra schone stallucht voor zowel de dieren als de verzorgers.

Met het bijbehorende Calf Manager System kan de bedrijfsvoering verder geoptimaliseerd worden. Een dashboard toont gegevens over de emissies en het stalklimaat. Deze informatie kan ook ingezet worden voor controlerende instanties. Naast stalklimaat en emissies worden ook andere parameters gemonitord, waaronder voeropname, gezondheidskenmerken, antibioticagebruik en het diergedrag. Kalverhouders krijgen hierdoor meer managementinformatie om hun bedrijfsresultaten te verbeteren.

Stemmen tot 15 oktober
Van 7 tot en met 15 oktober kan er gestemd worden. Per categorie kan er één keer gestemd worden. Stemmen kan via deze link.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 13°
    20 %
  • Zondag
    17° / 11°
    5 %
  • Maandag
    15° / 11°
    90 %
Meer weer