Pali+Group+stapt+uit+verwerking+varkensvlees
Nieuws

Pali Group stapt uit verwerking varkensvlees

Na het sluiten van de slachtlocatie in Geldrop, stopt Pali Group nu ook met het verwerken van varkensvlees. Het bedrijf gaat zich meer richten op de handel in zeugen, biggen en vleesvarkens.

Het pand van Pali Meat in Oss is verkocht en per 1 september 2024 worden de verwerkingsactiviteiten gestaakt. Vanaf die datum heeft de onderneming geen activiteiten meer in het slachten van varkens en het verwerken en verkopen van het vlees. 

Groei noodzakelijk
In april van dit jaar stopte Pali Group al met het slachten van varkens in Geldrop. Dit vanwege beperkingen in de vergunning en onvoldoende mogelijkheden om verder te groeien. Groei is volgens het bedrijf nodig voor het verder verbeteren van de kosten-efficiëntie en het betalen van de juiste marktprijs aan klanten. Sindsdien worden de varkens geslacht bij Compaxo in Zevenaar, waarna een gedeelte van het vlees werd verwerkt in Oss. Die activiteiten stoppen nu.

Pali Group wil verder groeien in de in- en verkoop van zeugen, biggen en vleesvarkens. Daarvoor heeft het bedrijf zijn team van medewerkers uitgebreid. Het voornemen is om de marktpositie in de varkenshandel verder te versterken.

Kalveren, geiten en handel
Naast de varkenshandel is Pali Group actief in de handel van jonge kalveren en starters en in de productie, slacht en verwerking van kalfsvlees- en geitenvlees. Het bedrijf heeft een eigen kalverslachterij, uitbeenderij en vrieshuis. Transport van vee en vlees gebeurt in eigen beheer.
 

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer