Brussel+akkoord+met+extra+geld+ecoregeling
Nieuws

Brussel akkoord met extra geld ecoregeling

De Europese Commissie heeft de aanvullende Nederlandse financiering van de eco-activiteiten goedgekeurd. Het gaat om een extra budget van 50 miljoen euro. Met deze goedkeuring kan Nederland de tariefkorting van de ecoregeling voor 2024 compenseren.

Voor de ecoregeling van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) is in 2024 aanzienlijk meer aangevraagd dan het beschikbare budget. Om boeren volgens de geplande subsidietarieven te kunnen betalen voor hun inspanningen, waren aanvullende nationale middelen nodig. Ook was er een juridische basis nodig om de extra betalingen uit te voeren. Met de Europese goedkeuring is dit gewaarborgd.

Geldig voor compensatie in 2024
Het geld wordt beschikbaar gesteld vanuit de compensatieregeling die in het leven is geroepen in het kader van het tijdelijke crisiskader voor staatssteunmaatregelen ter ondersteuning van de economie. De regeling beslaat enkel het compenseren van het ontstane tekort in de ecoregeling van dit jaar. De compensatie bedraagt 33 euro per hectare per aanvrager. 

Vertrouwen houden in ecoregeling
Landbouwminister Wiersma waardeert dat boeren ambitie tonen door massaal deel te nemen aan de ecoregelingen. Ze vindt het ook van groot belang dat boeren vertrouwen houden in de ecoregeling en zich volgend jaar weer inschrijven. Alle deelnemers die recht hebben op een betaling voor de ecoregeling krijgen nog dit jaar automatisch een aanvullende betaling. Hiervoor hoeven boeren geen actie te ondernemen. RVO keert de bedragen vóór 31 december 2024 uit.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer