Landbouwminister+Wiersma+bezoekt+kalverhouder+in+Barneveld
Nieuws

Landbouwminister Wiersma bezoekt kalverhouder in Barneveld

Landbouwminister Femke Wiersma heeft vandaag het kalverbedrijf van Wim Brouwer in Barneveld bezocht.

Tijdens haar tweede werkbezoek werd ze vergezeld door de burgemeesters Jacco van der Tak van Barneveld en René Verhulst van Ede. Naast hen waren ook enkele wethouders en beleidsmedewerkers van het ministerie van LVVN aanwezig.

Regio Foodvalley
De minister was uitgenodigd door de regio Foodvalley. De agrarische sector in de Gelderse Vallei kent veel piekbelasters. Het is echter ook een regio waar veel aan oplossingen wordt gewerkt, onder andere op het gebied van emissiereductie. Brouwer neemt met zijn bedrijf deel aan het bedrijvenmeetnetwerk waarbij de ammoniakemissie op zijn bedrijf, en nog zeven andere kalverhouders, in kaart wordt gebracht.

Naast het thema emissiereductie kwamen ook de thema's dierwaardigheid en transport aan de orde. Brouwer: "We hebben duidelijk kunnen aangeven dat de intensieve veesectoren er toe doen in Nederland en dat ze perspectief verdienen." De kalverhouder uit Barneveld merkt dat de minister heel duidelijk de intentie heeft om hieraan tegemoet te komen. Het zal volgens hem vooral van de juridische kaders afhangen in welke mate ze de komende jaren dat perspectief daadwerkelijk kan bieden.

Verstand van dieren
Tijdens een rondgang door de stallen viel het Brouwer op dat de minister kijk heeft op de gezondheid van een koppel kalveren. "Ze heeft echt verstand van dieren. Dit werkbezoek is me veel beter bevallen dan dat van vorige bewindslieden." Brouwer hoopt dat het kabinet zijn volledige periode kan benutten om de wensen van milieu, natuur én landbouw te verwezenlijken. 

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer