Jong+en+oud+ros%C3%A9+fractie+duurder
Nieuws

Jong en oud rosé fractie duurder

De uitbetaalprijzen van rosékalveren kruipen langzaam omhoog. Van de andere kant zijn starters en nuka's duurder geworden.

De afzet van rosékalfsvlees loopt goed. Vooral naar borst en vang is veel vraag vanuit Duitsland. Deze onderdelen worden vooral toegpast in dönerproducten. Het EK Voetal in Duitsland heeft hier zeker invloed op, schetsen marktdeskundigen. Vrijwel alle inkopers van jong rosé betalen komende week 4,90 euro per kg.

Minder koeien
Bij oud rosé wordt de markt bepaald door een lager aanbod koeien. Hierdoor neemt de vraag naar oud rosé toe en worden er iets hogere prijzen betaald. Slachterijen laten weten dat aan de afzetkant die hogere prijs niet waargemaakt kan worden. Er wordt daarom ook geschoven met koppels om vraag en aanbod niet uit de pas te laten lopen. Voor komende week worden er prijzen betaald tussen de 4,85 en 4,90 euro per kg. De starters maken deze week weer een sprongetje omhoog naar 375 euro per stuk. Er zijn weinig koppels voorhanden. Hogere prijzen worden ook al betaald. De verwachting is daarom dat de prijs volgende week weer omhoog gaat.

Blank kalfsvlees
Bij de afzet van blankvlees loopt het nog steeds heel mooi voor wat betreft de tijd van het jaar. Met relatief weinig slachtrijpe koppels in de planning, wordt het aanbod gedrukt zodat het vlees tegen een goede prijs zijn weg vindt. Het huidige niveau van 5,75 tot 5,80 euro per kilo blijft ook deze week eenvoudig overeind.

Nuka's aan top
Het beeld op de kalvermarkten is wisselend. In Purmerend gingen de prijzen nog met 5 euro per stuk omhoog en in Leeuwarden bleven ze op hetzelfde niveau. Integraties geven aan niet meer te willen betalen dan het huidige hoge niveau. Ze kiezen er voor om de leegstand bij kalverhouders op te rekken. Dit is een duidelijk signaal dat de prijspiek voor de kalveren bereikt is.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer