Jong+ros%C3%A9+profiteert+van+Offerfeest
Nieuws

Jong rosé profiteert van Offerfeest

De markt van jonge rosés profiteert onverwachts van het Offerfeest. Het aanbod slachtrijpe schapen in Nederland is lager dan andere jaren vanwege blauwtong.

Enerzijds zijn er veel schapen gestorven, anderzijds heeft een deel van de schapenhouders de dieren niet aangedekt vanwege de ziekte, zodat er ook weinig jonge rammen zijn. Hierdoor is er een substantieel hogere vraag naar kalfsvlees. Jonge rosés worden komende week ingekocht voor prijzen tussen de 4,87 en 4,90 euro per kg.

Minder koeien
De vraag naar oude rosés is ook goed. Het aanbod koeien was deze week niet groot waardoor slachterijen meer oude rosés konden aannemen. Onder de 4,85 wordt er niets meer ingekocht. De meeste partijen betalen komende week tussen de 4,85 en 4,87 euro per kg. Waar de oude rosés een kleine stap vooruit maken, gaan de starters harder omhoog. Prijzen liggen momenteel tussen de 365 en 370 euro per stuk. Er zijn gewoonweg weinig koppels beschikbaar en dat is in de markt terug te zien.

Blank stabiel
Slachterijen gaan er nog steeds vanuit dat het huidige prijsniveau van blank kalfsvlees gehandhaafd blijft. Er worden niet meer kalveren geslacht dan nodig: de actuele vraag van vleesinkopers bepaalt het aantal te slachten koppels. Omdat deze tactiek van slachterijen tot op heden weinig gevolgen heeft voor de rondeduur, ontstaat er geen druk op het aanleveren van kalveren. De prijs van 5,75 tot 5,80 blijft derhalve gehandhaafd.

Nuka's duurder
De jonge kalveren kosten deze week per stuk weer 5 euro meer. Feitelijk is het verhaal hetzelfde als met de starters: weinig aanbod en een goede vraag laten de prijzen stijgen. De nuka's naderen hiermee het prijsniveau van vorig jaar. Integraties laten blijken dat het plafond bereikt is en dat hogere prijzen niet verantwoord zijn.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer