%27Nooit+iedereen+helemaal+tevreden+stellen%27
Video

'Nooit iedereen helemaal tevreden stellen'

De beoogde minister van Landbouw Femke Wiersma (BBB) is zich ervan bewust dat ze verantwoordelijk wordt voor een ingewikkeld dossier, meldt het ANP.

"In het algemeen denk ik dat we het nooit iedereen helemaal tevreden kunnen maken. Dat is gewoon de realiteit waar we in leven", aldus de aanstaande bewindsvrouw zei dit na een gesprek met de formateur en beoogd premier Dick Schoof.

Vol enthousiasme
Het hele ministerie van Landbouw komt 'in handen' van de BoerBurgerBeweging. Naast Wiersma, die officieel minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur wordt, zal BBB'er Jean Rummenie het staatssecretariaat op zich nemen. De landbouwportefeuille is een ingewikkelde, omdat de stikstofuitstoot nog steeds omlaag moet. Ook wordt vanaf verschillende kanten aangedrongen op vergroening van de agrarische sector. "Wij gaan er vol enthousiasme straks tegenaan", hield Wiersma vol. "Er ligt een heel goed hoofdlijnenakkoord." De nieuwe kabinetsploeg zal daar volgens haar "met heel veel energie" aan werken.

Diplomatie en vuist
Om de wensen van de nieuwe coalitie in vervulling te laten gaan, zal Wiersma ook flink wat gedaan moeten krijgen in Brussel, constateert het ANP. Bij de BBB ging het vaak over de "vuist" waarmee het kabinet op tafel zou moeten slaan in Europees verband, hoewel ook voorvrouw Caroline van der Plas erkende dat vooral het investeren in goede contacten van belang is. "Ik denk dat diplomatie én 'de vuist op tafel slaan', dat dat instrumenten zijn die je allemaal nodig hebt", aldus Wiersma op vragen hierover. Zelf denkt ze wel een goede diplomaat te kunnen zijn: "Ik denk dat ik dat wel kan."

Nog in Friesland
Volgens het ANP blijft de beoogd minister tot haar beëdiging gedeputeerde in Friesland. Veel van haar taken worden echter al overgenomen door haar collega's, omdat Wiersma veel in Den Haag moet zijn de komende weken. Collega-gedeputeerde Friso Douwstra (CDA) is trots dat Wiersma waarschijnlijk minister van Landbouw wordt in het aanstaande kabinet. "We hebben haar gefeliciteerd."


Foto BBB

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer