Minister+en+staatssecretaris+landbouw+van+BBB
Nieuws

Minister en staatssecretaris landbouw van BBB

Het nieuwe ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) krijgt een minister en staatssecretaris van BBB-origine. Dat blijkt uit de definitieve postenverdeling die het Bureau Woordvoering woensdag bekend heeft gemaakt. 

Het nieuwe kabinet bestaat uit 29 bewindslieden, waarvan vijftien ministers, dertien staatssecretarissen en de partijloze minister-president Dick Schoof.

PVV meeste ministers
PVV levert met vijf stuks de meeste ministers, gevolgd door NSC en VVD (ieder vier). BBB mag twee ministers leveren. Naast het ministerie van LVVN is dat ook het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Geluiden in Den Haag geven aan dat Mona Keizer deze functie op zich neemt. Wie de minister van LVVN wordt, is nog niet officieel bekend. Wel wordt de naam van Femke Wiersma (gedeputeerde in Friesland namens de BBB) genoemd door Haagse bronnen.

Naamswijziging niet nieuw
De naamswijziging van het ministerie van landbouw is niet nieuw. In 1935 werd het het beleidsterrein landbouw voor het eerst benoemd met een ministerie van Landbouw en Visserij. Vanaf 1994 kwam daar de term natuur bij en werd de afkorting LNV. Nadat deze naam in 2010 werd afgeschaft, en de portefeuille bij het ministerie van Economische Zaken werd ondergebracht, kwam in 2017 ( Rutte III) het ministerie onder de oude naam weer terug. 

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer